Vols conèixer de prop el patrimoni natural, històric i cultural d’Osona?

Des de l’Hotel Jaume Balmes Vic et recomanem la Ruta de Bruixes i Molins, que tindrà lloc el dia 23 de maig a Centelles. L’excursió començarà a les 9:00h i s’allargarà aproximadament fins a les 15:00h.

La Ruta Bruixes i Molins combina dues rutes d’interès del municipi de Centelles: la Ruta de les Bruixes i la Ruta de Molins. En total, un recorregut de 16 kilòmetres (amb 350 metres de desnivell positiu) on descobriràs els principals atractius monumentals i paisatgístics de la vila.

D’una banda, la Ruta de les Bruixes és un itinerari carregat de curiositats i de misteri. Segons explica la llegenda, les dones nascudes a Centelles eren bruixes, fet que ha donat lloc a rodolins com “De centelles, bruixes totes elles” o “Centelles, terra de bruixes”.

Aquesta història, que s’ha transmès durant generacions, és una de les senyes d’identitat de Centelles i avui dia segueix molt present. Per això, travessaràs el Pont de les Bruixes i el Cercle de les Bruixes, un conjunt de xiprers disposats de forma esotèrica.

També observaràs algunes restes arquitectòniques com la Casa de Terrades, el Portal (porta de la muralla del segle XVI) i el Palau dels Comptes. A més, podràs apropar-te a la Font Calenta, que simbolitza l’aigua i calor que provenen de l’interior de la terra.

D’altra banda, la Ruta dels Molins recorre els principals molins que, des de l’Edat Mitjana, han cobert les necessitats dels habitants de la zona. Concretament, passaràs pel molí de l’Estrada, del Rossell i de la Llavina, sent aquest últim l’únic que continua en funcionament a Catalunya.

Aquests molins no només tenen un gran interès patrimonial, sinó que també són una mostra de la diversitat paisatgística entre la Costa de Centelles i la Vall del Congost. Durant la ruta, també admiraràs les vistes al Puigsagordi, el Montseny i els cingles de Bertí.

Foto d’Osona Turisme

La Ruta Bruixes i Molins és ideal per a tots els membres de la família, ja que no requereix de preparació física i té una dificultat tècnica baixa. Les entrades estan disponibles a la web d’Osona Turisme per un preu de 25€ (adults) i 12,5€ (nens menors de 12 anys).

Si vols descobrir l’essència d’Osona, allotja’t a l’Hotel Jaume Balmes Vic i gaudeix d’una escapada inoblidable!

Sabern-ne més:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.