Saltar al contenido.

Osona una comarca encisadora

Ens agrada Osona, la nostra comarca i et volem acompanyar a descobrir-la. Hi trobaràs el teu lloc tant si ets un caminant assedegat de nous paisatges per descobrir; una viatgera del temps que vol desvetllar els secrets de la història i l’art; un amant de la bona taula amb el morro fi; una cercadora impenitent de noves experiències i activitats o si sents la crida de la pau i la tranquil·litat dels nostres pobles i paisatges per allunyar-te del brogit de la vida quotidiana. T’hi esperem. No és gens difícil. Ens trobaràs a un salt de Barcelona.

A mig camí cap als Pirineus, entre el mar i la muntanya, hi ha una plana força coneguda per la seva llonganissa. Estem parlant de la llonganissa de Vic, estem parlant de la Plana de Vic, Osona.

Vinguis d’on vinguis, ja sigui des de Barcelona, per la mateixa C-17  des de Ripoll al nord, o des de l’eix provinent, tant sia, de l’E o del’O, en arribar a la Plana, de sobte s’obre al davant una gran esplenada, immensa, que fa aclarir la llum i engrandir l’horitzó, estem arribant a la Plana de Vic!

Osona, però, no és només la Plana.  Què més? El Lluçanès,  un altiplà d’una gran bellesa, diferent, natura en la seva esplendor,  un terrat a l’oest de la Plana. Al costat oposat, Sau-Collsabra amb el panta de Sau, en un territori practicament verge, són les Guilleries, barrades al nord per les cingleres de Tavertet, un esglaó de gegant que mena al Collsacabra amb les seves dues poblacions de pesebre: Rupit i Tavertet, i una mica més al nord la serra de Cabrera, el mirador per excel·lència d’Osona, quin balcó!.  I al nord, entre la Plana i el Ripollès, hi ha una vall que podria ser cosina de Suïssa, és el Bisaura, que,de colors verds perennes, és un altre territori per explorar. Finalment, al sud-est, el Montseny, Parc Natural i reserva de la Biosfera… Què dir del Montseny!

  1. carlesrocat #

    El vídeo molt xulo!!

    Le gusta a 1 persona

    11 diciembre, 2014

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: