Vols conèixer el passat per entendre el present?

Vicpuntzero és un equipament patrimonial i turístic que reinterpreta el conjunt arquitectònic de la ciutat de Vic. Des de l’Hotel Jaume Balmes disposem de promocions especials perquè els nostres clients puguin gaudir d’aquesta experiència immersiva, ideal per a tota la família.

Vicpuntzero proposa un viatge de 2.000 anys d’història que ens situen als orígens de Vic com a ciutat romana, que en un principi va rebre el nom d’Auso. Concretament,  mostra una reinterpretació de l’Església barroca de la Pietat amb el seu campanar i el jaciment arqueològic de la Capella Fonda, amb restes tardoantigues i medievals.

L’encarregat d’aquesta construcció és l’arquitecte Toni Gironès, finalista en els premis pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD) en la categoria de Ciutat i Paisatge 2021. Després de la visita guiada, els usuaris poden gaudir de la projecció de “Vic, un viatge pel temps i l’art”, un espectacle visual en forma de vídeo mapping.  

El conjunt arquitectònic està situat a l’epicentre del nucli històric, que alhora esdevé el punt de partida per a descobrir la ciutat de Vic. Si vols viure l’experiència al complet, Vicpuntzero ofereix la possibilitat de continuar amb la visita guiada fora del recinte (una proposta que rep el nom de “Descobrir Vic”).

Aquesta ruta recorre el patrimoni històric, arquitectònic i artístic de la ciutat, destacant alguns punts clau com el Temple Romà del segle II, les muralles del segle XIV, la catedral (on conflueixen els estils romànic, gòtic, barroc i neoclàssic) i la plaça del Mercadal, entre d’altres. El visitant també pot accedir als museus i galeries d’art més importants de la ciutat.

A més, el projecte ha apostat per la creació de sinergies amb l’eix comercial i hostaler de Vic, atorgant l’adhesiu “puntzero” als establiments més propers. Per exemple, hi trobaràs el restaurant o cafeteria de Vicpuntzero, la tenda de records o diversos comerços on comprar productes de proximitat com formatges o embotits.

Si vols conèixer la ciutat de Vic des d’una altra perspectiva, allotja’t a l’Hotel Jaume Balmes i viu l’experiència Vicpuntzero al millor preu. T’esperem! 

Saber-ne més:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.