Vols viatjar als orígens de la comarca d’Osona? La organització Osona Turisme et convida a conèixer la història del Pacte dels Vigatans en un recorregut pels principals escenaris de la Guerra de Successió espanyola.

L’activitat tindrà lloc el diumenge 25 d’abril a les 12h al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer, on es troba l’ermita de Sant Sebastià. És precisament aquí on, el 17 de maig de 1705, es van reunir diversos membres de La Companyia d’Osona – coneguda popularment com Els Vigatans – per a negociar un tractat d’aliança amb el Regne d’Anglaterra.

El famós Pacte dels Vigatans va suposar el desembarcament de l’exèrcit britànic a la costa catalana, fet que va marcar l’inici de la lluita contra Felip V de Castella i les tropes borbòniques. A canvi, els catalans favorables a Carles III d’Àustria van fer una aportació significativa d’homes en la Guerra Guerrejada.

L’ermita de Sant Sebastià (segle XVI) és una de les joies del patrimoni osonenc i està construïda sobre un turó a 770 metres d’altitud. D’aquesta manera, ofereix una vista panoràmica de tota la Plana de Vic i les serralades del Montseny, les Guilleries, Collsacabra i el Pirineu.

La visita forma part de l’itinerari Ruta 1714, que recorre els 10 indrets clau de la Guerra de Successió a Catalunya. Durant 1 hora, descobriràs els monuments més destacats de la zona de la mà d’un guia professional, que compartirà els seus coneixements perquè puguis reviure el passat.

L’essència d’Osona està en la tradició, els paisatges, la gastronomia i la seva gent, però sobretot en la memòria històrica que perdura durant segles.

Si vols gaudir d’un cap de setmana diferent, compra ja les teves entrades i allotja’t a l’Hotel Jaume Balmes: un oasis de tranquil·litat en un entorn únic.

Saber-ne més:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.