Ens agrada Osona, la nostra comarca i et volem acompanyar a descobrir-la. Hi trobaràs el teu lloc tant si ets un caminant assedegat de nous paisatges per descobrir; una viatgera del temps que vol desvetllar els secrets de la història i l’art; un amant de la bona taula amb el morro fi; una cercadora impenitent de noves experiències i activitats o si sents la crida de la pau i la tranquil·litat dels nostres pobles i paisatges per allunyar-te del brogit de la vida quotidiana. T’hi esperem. No és gens difícil. Ens trobaràs a un salt de Barcelona.

A mig camí cap als Pirineus, entre el mar i la muntanya, hi ha una plana força coneguda per la seva llonganissa. Estem parlant de la llonganissa de Vic, estem parlant de la Plana de Vic, Osona.

Vinguis d’on vinguis, ja sigui des de Barcelona, per la mateixa C-17  des de Ripoll al nord, o des de l’eix provinent, tant sia, de l’E o de l’O, en arribar a la Plana, de sobte s’obre al davant una gran esplenada, immensa, que fa aclarir la llum i engrandir l’horitzó, estem arribant a la Plana de Vic!

Osona, però, no és només la Plana.  Què més? El Lluçanès,  un altiplà d’una gran bellesa, diferent, natura en la seva esplendor,  un terrat a l’oest de la Plana. Al costat oposat, Sau-Collsabra amb el panta de Sau, en un territori practicament verge, són les Guilleries, barrades al nord per les cingleres de Tavertet, un esglaó de gegant que mena al Collsacabra amb les seves dues poblacions de pesebre: Rupit i Tavertet, i una mica més al nord la serra de Cabrera, el mirador per excel·lència d’Osona, quin balcó!.  I al nord, entre la Plana i el Ripollès, hi ha una vall que podria ser cosina de Suïssa, és el Bisaura, que,de colors verds perennes, és un altre territori per explorar. Finalment, al sud-est, el Montseny, Parc Natural i reserva de la Biosfera… Què dir del Montseny!

Descobreix Osona!

Després d’un any que ha estat difícil per tots, us ajudem a recuperar el temps i gaudir d’activitats i experiències molt osonenques. En família, en parella, amb amics… Perquè tothom descobreixi les joies de la nostra comarca i visita el patrimoni d’un territori que val la pena descobrir.

Osona et convida a visitar la comarca de manera sostenible i responsable amb propostes d’activitats guiades que et permetran aprendre a gaudir i respectar el territori, així com contribuir així a la seva reactivació per conèixer Osona durant tot l’any.

Imatge d'una dona fotografiant una església a la comarca d'Osona.
Foto d’Osona Turisme.

Posem en valor els guies de la comarca, professionals que t’acompanyen i complementen la teva experiència, ensenyant i compartint el seu coneixement per tal d’obrir-te les portes de bat a bat a la comarca. L’essència d’Osona està en el seu paisatge, el seu patrimoni, però sobretot en la seva història, les llegendes, la tradició i la seva gent, aquesta és la clau de l’autenticitat. T’apuntes a descobrir-la?

Des d’Osona Turisme presentem el Calendari de Rutes Guiades a Osona, un calendari amb una proposta cada dissabte i diumenge de l’any, que anirem actualitzant trimestralment per proposar-vos experiències per tothom segons l’època de l’any! Descobreix les propostes per aquesta primavera.

Saber-ne més:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.