Ubicada a uns 70 quilòmetres de Barcelona, Vic és una de les ciutats de Catalunya que més enamora a tot aquell que la visita. Té gran quantitat d’atractius turístics i per això és ideal per a una escapada de cap de setmana, a més de ser un bon punt de partida per descobrir la meravellosa comarca d’Osona.

Un dels primers passos per poder fer possible l’estada és trobar un allotjament que satisfaci totes les teves necessitats. A l’Hotel Jaume Balmes de Vic estem perfectament ubicats al cor de la capital osonenca perquè els desplaçaments per la ciutat et permetin arribar als principals atractius turístics sense dificultats.

Tot el que pots fer durant l’escapada de cap de setmana a Vic

A la teva escapada de cap de setmana a Vic, una bona idea és visitar museus, construccions arquitectòniques o històriques o descobrir paisatges naturals que s’amaguen als voltants del nucli urbà i als municipis veïns. Et proposem un punt de sortida: la Plaça Major de Vic.

Casc antic de Vic
Vista d’ocell casc antic de Vic

La Plaça Major, amb els seus grans pòrtics i terrasses, és un lloc ple de vida. Els dimarts i els dissabtes se celebra l’emblemàtic mercat, el qual va començar a realitzar-se durant el segle XII. A la mateixa plaça trobaràs l’Ajuntament d’estil gòtic, construït a finals del segle XIV, amb la seva petita torre de rellotge. També hi ha cases nobles de diferents èpoques i estils, encara que la que més destaca és la Casa Comella, un edifici modernista de 1896.

Un dels altres llocs que no et pots perdre de Vic durant la teva escapada de cap de setmana és la Catedral de Sant Pere, creada al segle V. A la sortida de la catedral no pots oblidar-te de saludar la moderna escultura de l’Abat Oliba, responsable de les primeres obres de la catedral. A pocs metres d’aquí, hi ha el Museu Episcopal de Vic (MEV).

Altres parades obligatòries són: temple romà (segle I), Castell dels Montcada (segle XI), Església de la Pietat (segle  XVII), Pont de Queralt (segle XI) i muralles de Pere III (segle XIV).

Com a espais naturals, la pròpia plana de Vic t’ofereix diferents paisatges que no et deixaran indiferent. Tres recorreguts en entorn natural que no pots perdre’t són: l’entorn del riu Mèder i la Guixa, l’entorn del riu Gurri – Pont d’en Bruguer, i Vic-Sant Sebastià. L’Anella Verda és també un circuit natural al voltant de la ciutat, articulat per un grup d’enclavaments d’alt valor ecològic, paisatgístic, històric i cultural.

Sender Via Verda de Vic
Sender Anella Verda de Vic

Però a banda de la plana, et recomanem moure’t per la comarca i descobrir llocs especials com el Parc Natural del Montseny, el Parc del Castell de Montesquiu o l’espai natural de les Guilleries-Savassona. I conèixer pobles amb encant com Tavertet, Alpens, Espinelves. Viladrau o Vidrà, entre molts altres.  Com hem comentat abans, Vic és la capital osonenca i aquesta comarca té particularitats molt especials. Així que també pots aprofitar la teva escapada per anar, per exemple, a sentir una mica d’adrenalina en vena amb diferents activitats d’aventura que pots realitzar en el territori. Kàrting,

Si vols estar el dia del que publiquem sobre Osona , subscriu-te al nostre butlletí


One-Time
Mensual
Anual

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

Choose an amount

€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00

O bé introdueix un import personalitzat


La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

DonatiuDonatiuDonatiu

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.