3 jaciments arqueològics d’Osona que no et pots perdre 

En més d’una ocasió ja hem parlat del gran atractiu que és Osona en tots els seus sentits. La seva riquesa és tan àmplia i transversal que sempre hi ha un bon motiu per passar uns dies en qualsevol dels seus pobles o ciutats. L’Hotel Jaume Balmes, ubicat a la capital osonenca, és la clau per a aquestes petites escapades que vulguis fer en família, amics o en solitari si tens ganes d’introduir-te en alguns dels jaciments arqueològics imprescindibles per a tot amant del sector. 

A l’Hotel Jaume Balmes hi trobaràs l’espai de silenci i calma que necessites després de visitar aquests jaciments i revisar les notes o les fotos que has fet durant la visita. A més, el seu coneixement sobre tot el que passa a Osona i Vic t’anirà d’allò més bé per a qualsevol altra activitat i experiència que vulguis fer durant la teva estada, com espais d’oci, museus, gastronomia local, zona comercial i un llarg etcètera. Habitacions cuidades, excel·lent atenció al client i tots els serveis que et pots necessitar els tens en aquest hotel.  

A Osona pots visitar diversos jaciments arqueològics, alguns dels quals, formen part de la ruta dels ibers i permeten conèixer les restes d’una de les cultures més importants de la península. El territori ibèric, entre el segle VI aC i el segle I aC, estava ocupat per diferents tribus. A la comarca hi va habitar la dels Ausetans i són coneguts pels seus poblats fortificats situats en punts estratègics de control del territori. A l’article d’avui t’expliquem 3 d’aquests jaciments que són tot un viatge al passat i una aventura que no pots deixar de viure si t’agrada conèixer l’origen de la societat actual.

Treball Arqueològic a l’Esquerda:

Un viatge a través de 2.500 anys d’història per conèixer de prop el treball arqueològic a l’Esquerda. La visita al jaciment es fa seguint una ruta ben senyalitzada amb punts d’informació que inclouen restitucions de les principals estructures: fortificació, carrers i tallers d’època ibèrica; església, cementiri, plaça, graner i ferreries medievals. Al Museu de l’Esquerda podràs veure-hi els objectes que s’han recuperat a l’excavació. L’Esquerda ha estat el monument favorit dels catalans 2019.

A més, tens l’opció de fer una visita guiada el recorregut botànic de l’Esquerda de manera que podràs conèixer la vegetació natural de la zona i la seva evolució des d’èpoques antigues fins a l’actualitat. També podràs contemplar les plantes que creixen als camps de conreu experimentals, reproduïts a partir de llavors documentades arqueològicament al jaciment. Coneix tots els detalls aquí.

Camp de les Lloses:

En aquesta ocasió el que t’oferim és una visita guiada al jaciment romanorepublicà amb explicacions sobre vida quotidiana d’un vicus militar que és un centre de mercat i abastiment pels legionaris que van estar construint una infraestructura viària. Pots completar aquest recorregut pel Camp de les Lloses amb un taller d’alimentació i de metodologia arqueològica. El parc arqueològic del Camp de les Lloses es va obrir al públic l’abril de l’any 2006 juntament amb la inauguració de l’equipament museístic on s’exposen les dues col·leccions arqueològiques en dipòsit. El Camp de les Lloses és un dels primers assentaments romans a Catalunya, això el singularitza i el fa atractiu per visitar-lo. Coneix tots els detalls aquí.

Fortificació Ibèrica Montgròs:

Al Brull, a dins del Parc Natural del Montseny, hi trobaràs la Fortificació Ibèrica del Montgròs. Aquesta muralla, de 150 m de longitud i 5 m d’amplada, està precedida per una fossa i reforçada per defenses perifèriques que donen lloc a un recinte fortificat.

Les visites a les muralles del Montgròs surten des del Centre d’Informació de la Rectoria del Brull i estan acompanyades per un arqueòleg amb els cotxes particulars fins al jaciment situat a 4,5 km. Començaràs la visita introduint-te al món dels ibers i passejaràs per les restes desentrellant els secrets que amaga la imponent muralla. Coneix més detalls aquí.

Si tens ganes de viure aquesta experiència i fer aquest viatge al passat, bloqueja avui mateix tot el que tinguis a l’agenda i comença per fer la reserva a l’Hotel Jaume Balmes, a Vic. Consulta l’habitació que més encaixa amb les teves necessitats i passa uns dies a la capital d’Osona coneixent bona part del patrimoni arqueològic de la comarca. Completa la teva visita amb mil experiències més pròpies dels osonecs. Mil sensacions de tot tipus d’ahir i d’avui t’esperen!

Fortificació Ibèrica.
Fortificació Ibèrica. Foto Osona Turisme.
One-Time
Mensual
Anual

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00

O bé introdueix un import personalitzat


La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

DonatiuDonatiuDonatiu
Advertisement

2 thoughts on “3 jaciments arqueològics d’Osona que no et pots perdre 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.