Apps per viatjar. Les aplicacions que tot viatger necessita

Conèixer nous llocs, noves persones i noves cultures és una cosa que no té preu i avui dia és un dels millors plaers de la vida. Durant l’època dels exploradors i aventurers, la preparació d’un viatge portava mesos o anys. La planificació incloïa tot tipus de logística i l’equip necessari, tant humà com material. No obstant, al segle en què vivim quasi totes les eines que necessitem per planificar un viatge es troben en un aparell tan petit com el nostre smartphone.

Actualment, quan te’n vas de viatge, no només comproves que no et falti res a la maleta, sinó que mires el mòbil per estar segur que portes totes les aplicacions necessàries que t’ajudaran en l’aventura.

A l’hotel J. Balmes Vic hem volgut donar-te un cop de mà amb aquesta tasca i hem fet una petita llista de les millors aplicacions de viatge que hi ha al mercat. Si creus que hi falta alguna altra aplicació que per tu és imprescindible, deixa’ns un comentari perquè la puguem afegir en una futura actualització.

Abans de viatjar

 • PackPoint

L’aplicació PackPoint t’ajuda a decidir què has de posar a la maleta.

L’única cosa que has de fer és introduir el destí al qual viatges, en quines dates i quines activitats faràs. Amb aquestes dades, l’aplicació genera una llista que podràs modificar i marcar a mesura que ho vas posant a la maleta. A més a més, ho pots compartir amb els teus companys de viatge perquè sàpiguen el que portes i si s’hi ha d’afegir alguna cosa més o no.

Disponible en iOS i Android

Per no perdre’t

 • Maps.me

Aquesta és la primera aplicació que hauries d’instal·lar al mòbil abans de sortir de casa i a més és gratuïta. Maps.me et permet descarregar els mapes de les zones que necessites i utilitzar-los sense connexió a internet. Utilitza mapes de tot el món que s’actualitzen de forma periòdica, i permet a l’usuari trobar una adreça, un carrer, un establiment o un lloc turístic.

Un altre dels avantatges d’aquesta aplicació és el seu sistema de guia per pantalla en 3D i la seva guia per veu en varis idiomes. Impossible superar-ho.

 • CityMapper

Una aplicació que t’ajuda a entendre i utilitzar fàcilment el transport públic de 39 grans ciutats del món. CityMapper et proporciona mapes que et mostren el tràsit i les parades d’autobusos, tramvies i línies de metro. Amb ella et podràs moure com un local sense por a perdre’t.

 • AroundMe

AroundMe localitza la teva posició i et mostra el banc, bar, benzinera, hospital, cafeteria, restaurant, supermercat, teatre i parades de taxis que es troben més a prop en cas que ho necessitis quan et trobes en una ciutat desconeguda.

Disponible en iOS i Android

 • Google Maps

Google ofereix moltes eines que faciliten la vida de les persones i no hi ha cap dubte que Maps és una de les aplicacions imprescindibles per viatjar. Aquesta aplicació té diverses funcions com la recerca de veu i alertes de trànsit. A més a més, l’usuari pot compartir la seva ubicació a través de WhatsApp i altres plataformes de missatgeria, utilitzar mapes sense connexió a internet i calcular la ruta de destí depenent del mitjà de transport.

El problema de Maps és que per utilitzar-lo al 100% de la seves capacitats, és recomanable estar connectat a internet. Per això, quan es viatja a un país es recomana comprar una targeta SIM temporal que et dona dades mòbils i et pots connectar sense problemes.

Disponible en iOS i Android

Per controlar les despeses i la moneda estrangera

 • Xe Currency

Una altra de les aplicacions bàsiques per viatjar i que no deixaràs d’utilitzar cada vegada que tinguis un preu al davant. Amb ella podràs saber el canvi de divises de qualsevol moneda i la seva evolució. Si no tens connexió guarda abans la conversió que necessites i llestos.

Disponible en iOS i Android

 • Expensify

Una manera molt senzilla de portar un control de les despeses del viatge. Pots acumular quilos de tiquets d’hotels, restaurants i compres o utilitzar aquesta aplicació. Només has de fotografiar-los amb el teu mòbil i ella mateixa te’ls ordena per dates i categories. Així, podràs veure quant gastes en cada cosa. No et sembla perfecte?

Disponible a iOS i Android

 • Splitwise

És especialment útil si viatges en grup i comparteixes despeses amb altres persones. Es poden fer grups, apuntar qui paga què i qui deu diners a qui. L’aplicació s’encarrega de fer els comptes sense que això suposi un mal de cap. Interessant, no?

Disponible en iOS i Android

Per comunicar-te

 • Traductor de Google

Un clàssic a internet. Google Translate té una funció molt bona: funciona sense connexió i tradueix en temps real. Escrivint tradueix en 103 idiomes, 59 d’ells sense connexió, 37 ho fa a través de la càmara enfocant al text i 32 amb traducció de veu instantània.

Disponible en iOS i Android

 • Microsoft Traductor

Amb aquesta aplicació podem traduir text escrit, àudio i també capturar un text amb la càmara del mòbil para saber el seu significat. A més a més, podràs enfocar caràcters il·legibles i conèixer el seu significat amb el teu idioma.

Disponible en iOS i Android

 • iTranslate

Tradueix textos i veus en més de 100 idiomes. Si no tens connexió et permet la traducció de 13 idiomes.

Disponible en iOS i Android

Per trobar vols barats

 • Skyscanner

Skyscanner és un dels comparadors de vols més potents del mercat. Pots buscar per preu, horari, dates o combinar varis factors per trobar el vol que més s’adapti a les teves necessitats. A més a més, té funcionalitats molt interessants com el poder de trobar els millors preus de tot el mes. Això és especialment interessant si tens flexibilitat amb les dates dels vols per trobar les tarifes més econòmiques.

Disponible en iOS i Android

 • JetCost

Una altra aplicació molt bona a l’hora de trobar vols econòmics. S’encarrega de comparar automàticament els preus de les principals aerolínies amb l’objectiu de trobar els preus més baixos. També hi ha l’opció de filtrar preferències per trobar el vol perfecte segons el viatge que es vulgui fer.

Disponible en iOS i Android

A l’aeroport

 • FlightAware

Oblida’t de descarregar-te l’aplicació de cada aeroport o aerolínia. Amb aquesta aplicació podràs fer el seguiment dels teus vols en temps real i rebre avisos.

Disponible en iOS i Android

 • Flightradar24

Amb aquesta aplicació de seguiment tindràs tota la informació sobre els teus vols. Sabràs on és l’avió, si ve amb retard, quin tipus d’aerolínia és, els horaris d’arribada i sortida, aeroports, etc. És com tenir una torre de control a les teves mans.

Disponible en iOS i Android

Per planificar el viatge

 • Momondo

Si t’agrada planificar els viatges al mil·límetre, aquesta aplicació és per tu. Pots adquirir el vol i l ‘hotel a la vegada sense buscar per separat. El seu motor de recerca et permet trobar, comparar i reservar habitacions d’hotel i bitllet d’avió sense sortir de l’aplicació sigui quin sigui l’origen i el destí del teu viatge. És totalment gratuïta i no està de més comentar que va ser escollida com una de les aplicacions amb el millor disseny de Google Play.

Disponible en iOS i Android

 • Expedia

Una altra de les aplicacions imprescindibles pels teus viatges. Expedia és una de les plataformes més famoses i utilitzades dins d’aquesta categoria. Et permet trobar vols, hotels i cotxes de lloguer molt econòmics si la utilitzes en el mòbil. A més a més, pots rebre alertes importants com canvis de preus, canvis de disponibilitat, etc.

Diponible en iOS i Android

Per trobar allotjament

 • Hotel J. Balmes Vic

No disposa d’aplicació pròpia, però sí d’una pàgina web responsive. És a dir, la web està adaptada per la seva utilització en el mòbil i és molt intuïtiva i fàcil de fer la reserva. A més a més, tindràs descomptes i avantatges importants que no trobes en altres aplicacions.

Diponible en web responive

 • Booking

Segurament que coneixes Booking. Amb aquesta aplicació pots trobar on passar la nit de manera senzilla ordenant els establiments turístics per preu i localització. La bases de dades de Booking alberga més d’1,5 milions d’allotjaments.

Diponible en iOS i Android

 • Trivago

Trivago és una de les aplicacions de recerca i reserva d’hotels més famoses que existeixen i per descomptat no podia quedar fora d’aquesta llista. L’aplicació recopila els millors llocs on allotjar-se durant el teu viatge amb els millors preus i ofertes que es troben disponibles.

Diponible en iOS i Android

Viatjar aconsellat

 • TripAdvisor

Una altra aplicació que no et pot faltar al mòbil és TripAdvisor. Segurament que ja la coneixes, però es tracta duna de les plataformes més famoses que existeixen per trobar informació i opinions sobre restaurants, establiments turísitcs o qualsevol lloc que vulguis visitar durant el teu viatge.

Disponible en iOS i Android

 • Tenedor

Pots consultar els restaurants que tens al teu voltant allà on et trobis a qualsevol part del món. El Tenedor et permet també veure els menús i reservar taula aprofitant descomptes.

Diponible en iOS i Android

Pels amants a les activitats a l’aire lliure

 • Wikiloc

És una aplicació ideal pels amants de les activitats a l’aire lliure. Permet crear, guardar i compartir rutes de senderisme, bicicleta de muntanya, ciclisme i altres activitats a qualsevol lloc del món.

Les rutes es mostren sobre mapes de Google Maps i d’altres aplicacions de localització dissenyades pels mòbils; cada ruta mostra el temps de recorregut, l’altura i moltes altres dades que és bo saber abans de fer el recorregut.

Disponible en iOS i Android

Per organitzar activitats i sortides al teu destí

 • Civitatis

Moltes vegades planifiques un viatge i marques una ruta sense saber molt bé què faràs en el destí que vols viatjar. Aquesta aplicació ha creat una xarxa de més de 3.500 activitats a 270 països, i no para de créixer. Amb ella podràs trobar des d’activitats esportives, d’aventura, culturals, gastronòmiques, etc. És una bona manera d’aprofitar una mica més les teves vacances.

Diponible en iOS i Android

Per trobar taxis barats

 • Uber

Aquesta aplicació de transport ha revolucionat el món i és que Uber es troba a tot arreu. Aquesta és una de les aplicacions imprescindibles que cal tenir al mòbil per aquells viatgers que volen moure’s d’una manera ràpida, còmoda i segura. Està disponible en les principals ciutats del món. Per utilitzar aquest servei de transport privat és suficient només uns clics, des del mòbil per localitzar algun conductor que es trobi a la zona i et porti al teu destí final sense cap contratemps.

Disponible en iOS i Android

Per estar en contacte amb els amics i la família

 • Skype

A més de ser una aplicació imprescindible per comunicar-se amb la família i els amics, especialment si viatges sol, amb les videotrucades aconseguiràs que es morin d’enveja. I el millor: és gratuït! Només necessites connexió a internet.

Disponible en iOS i Android

Per motxillers

 • Worldpackers

És una aplicació molt útil per a motxillers o aquells que vagin a fer un viatge amb molt poc pressupost ( sol utilitzar-se per viatges de llarga durada).

L’aplicació posa en contacte a viatgers i amfitrions de tot el món i podràs aconseguir allotjament gratuït a canvi de feina. A més del benefici econòmic que això et dona, aconsegueixes entrar en contacte amb la gent local d’una manera molt més intensa, profunda i propera.

Disponible en iOS i Android

Processant…
Fet estàs registrat!
One-Time
Mensual
Anual

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

La teva col·laboració manté viu aquest blog.

Tria la quantitat desitjada.

€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00
€2,00
€4,00
€6,00

O bé introdueix un import personalitzat


La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

La teva col·laboració manté viu aquest blog sobre la comarca d’Osona. Moltes gràcies.

DonatiuDonatiuDonatiu

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.